Håll din WordPress-sida säker

Det finns säkerhetsrisker med alla webb-plattformar, och WordPress är tyvärr inget undantag. Det händer att webbsidor blir hackade, vanligtvis av bottar som lägger in skadlig kod och spamkommentarer. Det finns vissa säkerhetsåtgärder du kan göra för att försvåra intrång på din sajt.

Nedan följer Studio Islas säkerhets-tips för din WordPress-hemsida.

  1. Välj ett bra webbhotell. Vi rekommenderar alltid Oderland till våra kunder eftersom dom ligger i framkant med den senaste tekniken och har superb support. Dom gör också kontinuerliga backuper av din webbplats så du har möjlighet att återställa till en tidigare version om det skulle behövas.
  2. Uppdatera din WordPress-installation, ditt tema och alla dina plugins/tillägg kontinuerligt. Vi rekommenderar minst 4 gånger om året, men gärna oftare. Var noga med att ta en backup innan du uppdaterar då det finns en liten risk att sidan kraschar. WordPress bygger på ”Open Source” vilket innebär att tekniken kan tas fram av individuella programmerare. På så sätt finns det risk att de olika tilläggen inte synkar med varandra eller med ditt tema. Skulle så vara fallet kan man oftast byta till ett annat tillägg som fungerar bättre.
  3. Installera ett tillägg som begränsar antalet inloggningsförsök. Efter X antal besök blir man blockerad i några timmar innan man kan försöka igen. Detta motverkar bottar som testar tusentals lösenord tills dom kommer in. Vi använder WPS Limit Login.
  4. Använd ett säkerhetstillägg som Shield Security som har ett osynligt Captcha-skydd vilket skyddar mot inloggningsförsök, attacker och spamkommentarer. Det gör att dina besökare slipper klicka i hur många lyktstolpar som syns på en bild 🙂 och ger en bättre användarupplevelse helt enkelt!
  5. För att logga in på webbplatsen använder WordPress automatiskt alltid samma ändelse i webbadressen, vilket är dinhemsida.com/wp-admin. Detta gör det superenkelt för bottar att hitta inloggningssidan och börja attackera. Du kan byta /wp-admin mot en egen text, vilken som helst. Detta gör du med plugginet WPS Hide Login.

Studio Isla erbjuder ett UpdatePaket där vi uppdaterar och ser över din webbplats kvartalsvis.

Lycka till!